Adres Bilgileri
- Gülsuyu Mh. Bilginer Sk. No: 24/2 Maltepe/İstanbul
- 0 (850) 840 64 17 - 0 (507) 553 25 25
- info@hasardanisma.com
- 0 (850) 840 64 17
- Paz - Cmt: 9:00 - 18:00
Red Hasar Başvuruları
Bir trafik kazası sonrasında aracınızda hasar oluşmuş olabilir. Kazada ki kusur durumuna göre sizin veya karşı tarafın zorunlu trafik sigortası kapsamında aracınızın hasarı zorunlu trafik sigortası kapsamında onarılmaktadır. Kusurlu tarafın aracının onarımı zorunlu trafik sigortası kapsamında karşılanmamaktadır. Bu aracın kaskosu varsa ancak kaskosu tarafından yaptırılabilmektedir.
Çeşitli nedenlerle sigorta şirketleri zaman zaman zorunlu trafik sigortası, kasko veya iş yeri sigortası kapsamında ki hasar ödemelerini karşılamamaktadır. Buna sebep olarak çeşitli argümanlar ortaya koyabilmektedir.
- Sigorta Şirketleri, meydana gelen ve poliçe teminatı kapsamında olan zarar-ziyan ödemelerinizi haksız bir şekilde reddedebilir. Bilgi eksikliğinden ya da tecrübesizlikten dolayı siz de bu durumu kabullenip ödemeyi kendi cebinizden yapmış olursunuz ya da zarara katlanırsınız.
- Reddedilen sigorta tazminat dosyaları hakkında yapılan incelemelerde birçok dosyanın önceden belirlenmiş ve bilinen haksız ve hukuka aykırı nedenlerden kaynaklı reddedildiği görülmüştür.
- Uygulamada sigorta şirketleri ödeme yapmamak için basit gerekçelerle zarar ve ziyanınızı ödemeyi reddetmektedir. Şayet reddedilen tazminat dosyalarınız konusunda çözüm arıyorsanız, yapmanız gereken mutlaka profesyonel yardım almak olmalıdır.Alacağınız profesyonel yardım zarara uğradığınız hakların geri iadesine ve mağduriyetinizin giderilmesine vesile olacaktır.
Ret Sebepleri Nelerdir?
Sigorta şirketleri, kazaya ilişkin beyan edilenler ile gerçekleşen hasar arasında uyumsuzluk olduğu kanaatine vardığında hasar ödemesini yapmaktan kaçınmaktadır.
Sigorta şirketlerinin hasar ret sebepleri genellikle şu şekildedir;
1- Kaza ile araçta meydana gelen hasarın uyumsuz olduğu iddia edilmesi.
2- Kaza yerinde çekilen fotoğrafların yetersiz olduğu iddia edilmesi.
3- Kazanın karayollarında meydana gelmediği ve ödeme yükümlülüğünün olmadığının iddia edilmesi.
4- Beyanlı kasko hasarlarında beyan edilen hasarın, hayatın olağan akışına uygun olmadığının iddia edilmesi.
5- Kaza yaptığını beyan eden sürücünün, alkol kullanma veya ehliyetsiz olma gibi nedenlerle asıl kaza yapan sürücü yerine kazayı üstlenmiş olduğunu iddia edilmesi.
6- Sürücünün ehliyetinin olmaması veya sürücünün alkollü olması ve buna benzer başka sebeplerdir.
Reddedilen Hasarlarla İlgili Haklarınız
Sigorta şirketi hasarı tamamen reddedebileceği gibi hasarın bir kısmını da reddedebilir. Örneğin: 3 aracın karıştığı bir kazada, birinci aracın önden, ikinci aracın ise sizin aracınıza yandan hasar verdiğini varsayalım, aracınıza önden çarpan birinci aracın size vermiş olduğu hasarı sigorta kabul ederken, yandan hasar veren ikinci araca ilişkin olarak, böyle bir çarpmanın mümkün olamayacağını iddia ederek ikinci aracın vermiş olduğu hasarı reddedebilir.
Reddedilen hasarlarınızda, kazada hasar tazminatı alma hakkınızın bulunduğunu tespit ettirip hasar tazminatının ödenmesi almanızı sağlayabiliriz.